Birdhuis

Referenties

“Ik heb laatst een week bij Birdhuis gelogeerd. Het was superleuk om naar Slagharen te gaan. De wildwaterbaan was gaaf en ik heb keihard gegild en in Gerrits hand geknepen in de Free Fall. Ik heb ook effe voor nieuwe huisdieren gezorgd; heel veel kikkervisjes gevangen. En ik heb mezelf Minecraft geleerd. Ze doen daar best leuke activiteiten. Toen de vakantie afgelopen was kreeg ik een fotomapje mee; daar kijk ik nog vaak naar en dan glimlach ik!”

Logee (14)

“Mijn zoon woont een jaar bij Karen en Gerrit. Na een zeer onzekere periode in zijn leven hebben zij hem liefdevol opgevangen. In het begin was ik sceptisch omdat pleegzorg nieuw voor hen was. Ik heb al veel mooie dingen zien gebeuren.

Ze spelen goed in op zijn behoeften. Ze houden rekening met hem en handelen vanuit zijn welzijn zonder zijn familiebanden uit het oog te verliezen. Wat ik voor hem wenste en wat hij nodig had ontvangt hij nu; rust, regelmaat, aandacht en de ruimte om zich verder te ontplooien. Hij is een jongeman, mooi van binnen en van buiten; een leuke pleegbroer! Als moeder zou ik mijn kind geen betere pleegouders kunnen toewensen. Ik ben Karen en Gerrit heel dankbaar”.

Moeder

Als gezinsvoogd heb ik Karen en Gerrit leren kennen als pleegouders. Vanaf het begin zijn ze erg betrokken op de kinderen en hun ouders.  Ze zorgen dat de kinderen het beste uit zichzelf halen en zich kunnen ontwikkelen.

Karen en Gerrit geven de ouders van de kinderen een belangrijke rol in het leven van de kinderen.  Zo hoeven de kinderen hen geen mama en papa te noemen, maar gewoon Karen en Gerrit; want ze hebben al een mama en papa.  Wat een groot goed! Er zijn zoveel pleegouders die daar anders over denken,  helaas. Voor ouders van uithuisgeplaatste kinderen is hun rol als ouder zo belangrijk.

Karen en Gerrit zoeken van dag 1 de samenwerking met de gezinsvoogd en de ouders op. In overleg zoeken ze naar de juiste hulp voor de kinderen. Ze staan voor en naast de kinderen en verliezen hier het netwerk om de kinderen niet uit het oog.  Ze komen op voor de belangen van de kinderen. Bespreken alles open en eerlijk. Ook al is het soms geen fijne boodschap.  Als het maar goed is voor de kinderen.  Ze denken mee en werken mee. Ieder kind krijgt de aandacht die het nodig heeft en verdient. Als gezinsvoogd die al 19 jaar in het vak zit zou ik alle kinderen die niet thuis kunnen wonen, pleegouders als Karen en Gerrit gunnen.

Hun overstap naar een gezinshuis juich ik van harte toe, nu kunnen meer kinderen van deze geweldige ouders genieten en profiteren!

Adrie vd Heuvel (gezinsvoogd)